Dnia 8 listopada 2019 r. w przedszkolu obchodziliśmy Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. W ramach akcji pt. „Ekosztuczki w kuchni” w grupach zostały omówione następujące tematy:
– Nie marnuję jedzenia – kupuję tyle ile zjem, dojadam całe danie, nakładam tyle ile zjem, potrafię przechowywać jedzenie, dzielę się nadmiarem, wykorzystuję resztki;
– Dbam o środowisko – niczego nie marnuję, prawidłowo segreguję odpady, używam naczyń, butelek, sztućców wielokrotnego użytku;
– Jem zdrowo – jem warzywa i owoce, piję wodę z kranu, jem śniadanie, nie podjadam przekąsek i słodyczy, czytam etykiety, umiem gotować.
8 listopada 2019 r. (piątek) – Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania
Akcja pt. „Ekosztuczki w kuchni” – proponowane działania:
– Nie marnuję jedzenia – kupuję tyle ile zjem, dojadam całe danie, nakładam tyle ile zjem, potrafię przechowywać jedzenie, dzielę się nadmiarem, wykorzystuję resztki;
– Dbam o środowisko – niczego nie marnuję, prawidłowo segreguję odpady, używam naczyń, butelek, sztućców wielokrotnego użytku;
– Jem zdrowo – jem warzywa i owoce, piję wodę z kranu, jem śniadanie, nie podjadam przekąsek i słodyczy, czytam etykiety, umiem gotować.